Kattints a készletkisöprő kedvezményekért! ÉRDEKEL       Kattints a készletkisöprő kedvezményekért! ÉRDEKEL      Kattints a készletkisöprő kedvezményekért! ÉRDEKEL      

Pogosta vprašanja

Külföldről rendeltem a MATE BIKE-omat. Ennek ellenére nálatok is él az ott kapott garanciám?

Csak a nálunk vásárolt termékekre vállalunk garanciát.

 

Miért fenntartható megoldás ez a bicikli?

Nem szennyezi a levegőt, csökkenti a dugót a városi közlekedésben, elősegíti a napi mozgást, és élhetőbb környezetet miközben időben odaérsz a munkahelyedre, a találkozókra és még meg sem izzadsz.

 

Hány tesztlehetőséggel élhetek?

Egy személy egy tesztlehetőséggel élhet és így egyre is tud csak regisztrálni a weboldalon.

 

Mi a helyzet a gyereküléssel?

Bármilyen gyerekülést rá tudsz szerelni a kerékpárra, amely kormányra, nyeregcsőre szerelhető.

 

Hol tudok elektromos kerékpárral közlekedni?

A MATE.Bike kerékpár a hatályos magyar jogszabályok szerint segédmotoros kerékpárnak minősül. Így a kerékpáron utazó személynek becsatolt motorkerékpár-bukósisakot kell viselni. A Kerékpárral utast szállítani, valamint lakott területen a kerékpársávon közlekedni nem szabad.

 

Szükségem van engedélyre ahhoz, hogy elektromos kerékpárral közlekedhessek az úton?

A hagyományos kerékpárok mellett az előírásoknak jelenleg az olyan elektromos kerékpárfajta felel meg, melynél csak akkor működik az elektromos rásegítés, amikor pedálozik a vezető. A kerékpár nem rendelkezhet gázkarral, mint a motor, hanem egy szenzor „figyeli” a fordulatot vagy a nyomatékot, és ennek megfelelően segíti a haladást. A rásegítés max. 25 km/h sebességgel működhet, és pedálozás befejezése után azonnal meg kell szűnnie.

Fontos tudni, hogy kerékpárként olyan, legalább kétkerekű jármű használható, amelyet emberi erővel hajtanak, és ezt legfeljebb 300W teljesítményű motor segíti. Ennek megfelelően azon elektromos vagy robbanómotoros kerékpár, amely motorjának a teljesítménye nagyobb, mint 300W, illetőleg amely eszközt emberi erővel történő hajtás nélkül, kizárólag csak motor hajtja, az a jármű már segédmotoros kerékpárnak minősül. Annak vezetéséhez már vezetői engedély, bukósisak és felelősségbiztosítás szükséges, illetve a vezető utast sem szállíthat!

 

Töltődik az elektromos kerékpár, miközben tekerek?

Nem. Tekerés vagy fékezéskor nem tölt vissza energiát az akkumulátorba.

 

Mennyi ideig tart az akkumulátor újra töltése?

Az akku nagyságától függően 8-10 h a teljes töltési idő.

 

Hogyan kell vigyáznom az akkumulátoromra?

Általánosságban elmondható, hogy hasonlóan kell használnod, mint más akkumulátort, lehetőleg ne merítsed le teljesen, és minden menet után töltsed fel az akkumulátort. 

 

Hol készülnek az elektromos kerékpárjai?

A MATE.Bike csak európai gyártású kerékpárt árul. Minden kerékpárunkat kézzel szereljük össze Európában.

 

Láttam olcsóbb elektromos kerékpárokat, mi a különbség?

Az MATE.Bike csak olyan minőségi kerékpárokat gyárt, amelyeket előállítása és alkatrészei megbízhatóak és jó minőségűek, és amelyekre garanciát vállalunk. Fedezd fel például a MATE-X-et itt vagy a MATE City-t itt.

 

Milyen gyorsan fognak haladni az elektromos kerékpárok?

Az összes elektromos kerékpárra törvény vonatkozik, így 25 km / h sebesség a maximum ameddig az elektromos rásegítés támogat. Természetesen gyorsabban tekerheti a biciklit saját erőből, azonban saját energiáját fogja használni, mivel a segítség 25 km/h / órás sebesség felett csökken.

 

Miért kellene elektromos kerékpárral közlekednem?

Az elektromos kerékpár sok ember számára több területen könnyíti meg az életet. Akár az ingázás, az üzemanyag-megtakarítás, a szállítási költségek és az idő csökkentésének létfontosságú eszközeként használhatja a MATE.Bike-ot. Élvezheti a szabadidős túrákat, ahol az egész napot ki lehet tölteni a meredek dombok között végelgyengülés nélkül. A másik területen elszakadva a várostól akár az erdőben is próbára teheti magát. Általában igaz, hogy minden kerékpáros élményt begyűjthetsz csak sokkal többet egy nap alatt a MATE.Bike-al, és így több terepet fedezhetsz fel az elektromos kerékpárral.

 

Hogyan tisztítsam meg az elektromos kerékpárt?

Tisztítsad meg az MATE.Bike-ot úgy, mint a szokásos kerékpárodat. Használj vizet, szivacsot és tisztítószert. Tisztítás után ne feledjed, hogy száraz kenőanyaggal kenjed meg újra a láncot. Kérjük, ne használj magasnyomású mosót. Nem az elektromosság miatt, de a nagynyomású víz kiszoríthatja a gyári zsírt a belső csapágyakból, így azok szárazon maradhatnak a következő menetre.

 

Nem számít, hogy nedves-e az elektronika?

Általánosságban elmondható, hogy minden elektromos kerékpárunk elektronikus alkatrészei zárt egységek, a motortól az akkumulátoron át a fejegységig. Mindegyik időjárásálló, és minden célra, azaz akár hegyi kerékpározásra tervezték, ahol időnként mély tócsák vannak. A MATE.Bike várhatóan képes minden problémát kezelni. 

 

Felrakhatom az MATE.Bike-omat az autós kerékpártartóra?

A MATE.Bike-unk a kerékpártartókra felrakható, ellenben a MATE-X kerék vastagsága (4.0) miatt nem fog illeszkedni az általános keréksínbe, így fokozottan figyeljetek annak rögzítésére ott a pánttal. Ellenőrizned kell a kerékpártartók maximális súlykapacitását. Elektromos kerékpárjaink 22 - 29 kg-os határ között mozognak. Az autós állványokra rögzített tartó általában 45 kg teherbírású, így elegendő 1-2 elektromos kerékpárunkhoz. 

 

Mekkora az elektromos kerékpár fenntartási költsége?

A MATE.Bike elektromos kerékpár fenntartási költségei nagyon alacsonyak más közlekedési módokhoz képest. Általában elmondhatjuk, hogy a jó minőségű elektromos kerékpárok jobb alkatrészeket használnak, amelyek tovább tartanak.

 

Kipróbálhatom a biciklit vásárlás előtt?

Igen, természetesen kipróbálhatod, átbeszélhetjük a stílusodat és követelményeidet, és tanácsokat tudunk adni, hogy melyik modellt válaszd. Keressed fel bemutató termünket, ahol készséggel adunk tanácsot és részletesebben átbeszélhetjük az igényeket. Lehetőséget adunk arra is, hogy kerékpározz, hogy a vásárlás előtt kipróbálhasd őket. A MATE.Bike Hungary-nál általában egyeztetés alapján dolgozunk, így minden ügyféllel egyénileg beszélhetünk a lehető legjobb tanácsadás érdekében. Ha tetszik a kerékpár, akkor lehetőséged van kipróbálni egy rövid kerékpározásra, hogy megbizonyosodj arról, hogy elégedett vagy-e a beállítással, stílussal amit választottál.

 

Rendelhetek online és a kerékpárt a boltban átvehetem?

Igen, nem probléma, a biciklit a saját otthonodból rendelheted meg. Csak tegyél mindent a kosárba és vásárolj a szokásos módon. A megrendelés leadása után kapsz egy értesítést, hogy mikor veheted fel a kerékpárt. Átvételkor elegendő időt hagyunk, így tovább válaszolhatunk minden felmerülő kérdésre, és beszélhetünk a kerékpár működéséről.

 

Mennyi idő alatt fog megérkezni az MATE.Bike-om?

Minden MATE.Bike-ot futárszolgálattal küldünk ki így az ország területén 3-5 nap alatt át tudod venni. Megrendelésekhez kérjük, olvasd el a szállítási információk tájékoztatóját. Házhoz szállítást és bolti átvételt is választhatsz.

 

Az elektromos kerékpár összeszerelve érkezik meg?

A kerékpár 99% -ban összeszerelt állapotban érkezik meg (a megrendeléshez hozzáadott összes tartozékkal együtt, amely felszerelhető a MATE.Bike-ra), és egy speciálisan kialakított dobozunkban szállítjuk. Valakinek rendelkezésre kell állnia a csomag aláírásához. A doboz meglehetősen nagy, futárunk segít abban, hogy behozza, de előfordulhat, hogy nem lépnek be az ingatlanba, és például lépcsőn nem viszik fel.

Ahhoz, hogy a MATE.Bike-ot speciális dobozunkba illesszük, a kormányt le kell hajtanunk, és az első kereket el kell távolítanunk. Ez egyszerűen felszerelhető, miután kicsomagoltad a kerékpárt. Ha segítségre van szükséged, kövesse a QR kód után a MATE. applikációt, ahol lépésről lépésre kapsz segítséget az összeállításhoz.

 

Nem tudom feltölteni az akkumulátort, mi lehet a baj

A kézikönyvben található QR kód-ot kövessed, amely után a MATE. applikációban lépésről lépésre kapsz segítséget az összeállításhoz.

 

Hol kell szervizelni az elektromos kerékpáromat?

Az kínálatunkban minden elektromos kerékpárunk szabványos alkatrészeket használ, így a világ bármely kerékpárüzlete képes szervizelni a kerékpárt. Javasoljuk, hogy a honlapunkon található szervízt használjad, azonban a távolabbi ügyfeleink számára ez nem mindig lehetséges. Ebben az esetben javasoljuk a helyi kerékpáros üzleteket használni.

A MATE.Bike elektromos alkatrészei le vannak zárva és nem igényelnek további karbantartást, miután a kerékpár üzembe lett helyezve. 

 

Milyen gyakran kell szervizelnem az elektromos kerékpáromat?

A MATE.Bike-ot ugyanúgy kell szervizelni, mint a szokásos kerékpárját. Az, hogy elektromos vezérlésű, még nem jelenti azt, hogy gyakoribb szervizelést igényel. A legtöbb esetben elegendő egy éves szervíz, azonban a kerékpárjukat gyakrabban vagy szélsőségesebb körülmények között használó ügyfeleknél gyakrabban kell szervizelni. Általában érezheted, mikor kell átnézetned a kerékpárt. 

 

Hol vásárolhatok alkatrészeket elektromos kerékpáromhoz?

Ne feledjed, hogy az összes alkatrész normál általános kerékpáralkatrész, így vásárolhatsz bemutató termünkben vagy bármelyik jó kerékpáros üzletből pótalkatrészeket, például gumibelsőt, fékbetéteket stb. Az elektromos alkatrészek egy kicsit specifikusabbak. Ezért kínáljuk az üzletünkben közvetlenül elérhető alkatrészek választékát, amely itt található.

 

Nem a közelben élek, mi történik probléma esetén?

Probléma esetén felveheted velünk a kapcsolatot e-mailben, telefonon, ahol örömmel segítünk a probléma megoldásában. A legtöbb kerékpár szervíz az általános alkatrészekben segítség lehet így egyszerűbb kérdésekben egy helyi kerékpár üzlet is megoldás.

 

Milyen garanciát vállal a kerékpárokra?

Minden elektromos kerékpárunkra a lehető legjobb garancia vonatkozik. 3 évet kínálunk a vázon, 1 évet az összes alkatrészen és 2 évet a teljes elektromos rendszeren. Minden garanciális munkánkat a szerződött szervízünkben végezzük. Célunk egy felhőtlen, MATE.Bike-élmény nyújtása, ezért érdekünk, hogy bármilyen kisebb problémát gyorsan megoldhassunk a számodra. További részletekért tekintsed meg a web oldalunkat.

Természetesen a jótállási időn kívül is örömmel támogatunk. Csak egy e-mail vagy telefonhívás. A jótállás nem vonatkozik a kopó alkatrészekre, a fékbetétekre, gumikra, a csapágyakra, a láncokra, a lánckerekekre, a fogas kerekekre. Felhívjuk figyelmedet arra is, hogy a használt kerékpárokra nem vonatkoznak az eredeti vásárló garanciái.